Quentin Tarantino weigert 'Toy Story 4' te kijken: "Het boeit me niet"

Quentin Tarantino weigert 'Toy Story 4' te kijken: "Het boeit me niet"

De topregisseur stelt dat het verwoestend voor hem zou zijn om deel 4 te kijken.

Pixars Toy Story-films zijn stuk voor stuk hooggewaardeerde films, met Rotten Tomato-scores van 100% voor deel 1 en 2, en 98% en 97% voor deel 3 en 4. Toch is niet iedereen zo'n fan van het Toy Story 4 en Quentin Tarantino zal dat ook nooit worden.

Het laatste deel van de speelgoedreeks wordt gezien als het zwakste van de vier. Vooral omdat het derde deel diende als afsluiting en deel vier dus eigenlijk overbodig was.

De angst
Ondanks dat Tarantino een groot fan is van de Toy Story-reeks, weigert hij Toy Story 4 te kijken. Hij is namelijk bang dat het de "perfecte trilogie" zou verpesten.

Zo vertelt hij bij Bill Maher op de bank: "Ik ben een grote fan van de 'Toy Story'-trilogie. De derde film is gewoon geweldig en het is een van de beste films die ik ooit heb gezien, en als je de andere twee hebt gezien, dan is het gewoon verwoestend."

Tarantino is klaar
De behoefte om deel vier te zien is dan ook weg: "Het punt is dat ze drie jaar later of zoiets een vierde film hebben gemaakt, en ik heb geen enkele behoefte om die te zien. Ze hebben het verhaal letterlijk zo perfect mogelijk afgerond, dus nee, het kan me niet schelen of het goed is, ik ben klaar."


Momenteel wordt er gewerkt aan een vijfde deel in de Toy Story-reeks. De release duurt helaas nog wel even.

NieuwsFilm

meest populair