Disney en Pixar geven 'Toy Story 5' de verschijningsdatum: nog heel lang wachten

Disney en Pixar geven 'Toy Story 5' de verschijningsdatum: nog heel lang wachten

Eerder werd al aangegeven dat de film in 2026 in de bioscoop zou verschijnen.

Het is nog lang wachten op Toy Story 5. Het nieuwe hoofdstuk in de geliefde Pixar-franchise werd in februari van 2023 aangekondigd, en nu weten we precies wanneer hij uitkomt.

De update komt van Disney en Pixar zelf. Vrijdag kondigden zij aan dat de film gepland staat voor een release op 26 juni 2026. Dat is over iets meer dan twee jaar, en uiteindelijk zeven jaar na het laatste deel in de reeks, Toy Story 4.

Druk schema
Dit nieuws komt temidden van soortgelijke updates over Disneys andere franchises. Zo is de live-actionfilm van Moana helaas vertraagd, maar er is ook eindelijk een releasedatum voor de volgende Star Wars-film.

Disney zet hard in op bekende reeksen om hun imago weer op te poetsen. Recent gaf CEO Bob Iger nog aan dat we ook vervolgfilms kunnen verwachten van Zootopia en Frozen, en later dit jaar zien we natuurlijk Inside Out 2 verschijnen.

Weinig details
Verder is er weinig bekend over Toy Story 5, maar de verwachting is dat geliefde personages Buzz en Woody weer centraal zullen staan. Ook een nieuwkomer als Forky, die veel succes heeft gevonden op Disney+, zal vast en zeker van de partij zijn.



NieuwsFilm