Gecancelde acteurs met opzet in epische scifi-film 'Megalopolis': "geen woke Hollywoodfilm"

Gecancelde acteurs met opzet in epische scifi-film 'Megalopolis': "geen woke Hollywoodfilm"

Legendarische regisseur Francis Ford Coppola komt met een geheel eigen visie.

Megalopolis krijgt het de laatste tijd zwaar te verduren. Eerst waren de recensies niet goed. Vorige week schrapte Lionsgate de nieuwe trailer vanwege gebruikte AI-teksten.

En nu komt regisseur Francis Ford Coppola met een controversiële opmerking. De filmmaker laat namelijk weten dat er "gecancelde mensen" aan het project hebben meegewerkt.

Geen woke
Dat doet hij in een interview met Rolling Stone. "Wat ik niet wilde is dat we worden gezien als een woke Hollywoodfilm die de kijkers de les leest," aldus Coppola. "In de cast zitten mensen die op een gegeven moment gecanceld zijn."

Hij gaat verder: "Er waren mensen die aartsconservatief zijn en anderen die extreem politiek progressief zijn. Maar we werkten allemaal samen aan één film. Dat vond ik interessant."

Acteurs
De gecancelde acteurs waar Coppola op doelt zijn Jon Voight en Shia LaBeouf, de een voor zijn steun aan Trump en de ander voor beschuldigingen van misbruik. Zij zijn naast hoofdrolspeler Adam Driver in de film te zien.


Coppola kwam zelf ook in opspraak omdat hij vrouwelijke extra's op de set onbehoorlijk zou hebben aangeraakt, maar die beschuldigingen werden door anderen op de set ontkracht. Megalopolis verschijnt in december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair