'Alien: Romulus' heeft verrassende link met 'The Last of Us'

'Alien: Romulus' heeft verrassende link met 'The Last of Us'

Het heeft allemaal te maken met de casting van een actrice en haar rollen.

Filmmaker Fede Alvarez heeft onthuld dat zijn nieuwste film Alien: Romulus iets gemeen heeft met de geliefde The Last of Us-franchise.

Waarschuwing: De tekst bevat mogelijk SPOILERS voor Alien: Romulus.

Wat het gemeen heeft is dat actrice Isabela Merced in beide horror-franchises gecast werd voor de rol van zwangere vrouw.

Toeval bestaat niet
In Alien: Romulus speelt de actrice, Kay, en in januari van dit jaar werd bekendgemaakt dat Merced Dina zal spelen in het tweede seizoen van de HBO-serie The Last Of Us.

In een nieuwe sociale media-post onthulde Alvarez dat hij geïnspireerd was door het zwangerschapsverhaallijn van gamepersonage Dina, terwijl hij Romulus schreef. En dat het hem inspireerde om Kay zwanger te maken.

Nog meer toevalligheden
Naast gelijkenis in de verhaallijn zagen fans van beide franchises ook gelijkenis in het uiterlijk van Rain (Cailee Spaeny) en gamepersonage Ellie en het uiterlijk van Navarro (Aileen Wu) en gamepersonage Lev.



The Last of Us-game is niet de enige soortgelijke inspiratiebron voor de filmmaker, onthulde Alvarez in een Inside Total Film podcast.

Liefhebber van horrorgames
"De game Alien: Isolation was een soort van wat me liet zien dat Alien echt angstaanjagend en goed gedaan kon zijn," vertelde Alvarez.



"Daarom dacht ik toen: 'Fuck, als ik iets kan maken, zou ik het geweldig vinden om Alien te maken en het publiek weer bang te maken met dat gore wezen,'" aldus de regisseur.

Heb jij het al gezien?
Als eerbetoon aan het horrorspel, verstopte Alvarez een 'easter egg', of beter gezegd 'Xenomorph egg' in Romulus. Heb jij deze gezien in de film? Zo niet, lees dan hier waar je naar moet kijken.



Alien: Romulus is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair