De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is minstens zo goed als het origineel

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is minstens zo goed als het origineel

"The Invisible Man" brengt een moderne twist aan klassiek horrorverhaal over psychologische terreur.

Niet elke remake is een succes. Sterker nog, vaak worden ze een stuk slechter ontvangen dan het origineel. Toch zijn hierin ook uitzonderingen, neem maar een voorbeeld aan de spannende horrorfilm The Invisible Man uit 2020.

The Invisible Man vertelt het verhaal van Cecilia, die ontsnapt uit een gewelddadige relatie met haar rijke en controlerende vriend Adrian. Wanneer hij zelfmoord pleegt, begint Cecilia te vermoeden dat hij onzichtbaar is en haar terroriseert.

Origineel
Hoewel de horrorfilm alles behalve ouderwets is, is het oorspronkelijke verhaal al op leeftijd. The Invisible Man werd gebaseerd op een boek van H.G. Wells, en werd in 1933 verfilmd door regisseur James Whale.

Hoewel het bronmateriaal van de twee films gelijk is, verschillen de twee films wel in hun aanpak van het vertellen van het verhaal. Het origineel vertelt namelijk vanuit het perspectief van de onzichtbare wetenschapper, waarin de remake uit 2020 het perspectief van het slachtoffer volgt.

Modern
Het is duidelijk dat Universal Pictures een nieuwe twist aan het verhaal wilde geven en meer met de tijd wilde mee te laten gaan. In plaats van een verhaal over wetenschappelijke waanzin, draait de film om moderne thema's zoals huiselijk geweld, gaslighting en psychologische terreur.



De hoofdrol van The Invisible Man wordt door niemand minder dan Elisabeth Moss gespeeld. Regisseur Leigh Whannell werkte nauw met de actrice samen om het script te verbeteren, om een zo'n realistisch mogelijke weergave van het vrouwelijk perspectief te geven.

Ontvangst
Op Rotten Tomatoes krijgt The Invisible Man92 procent op basis van 425 recensies. Ook financieel was de film een succes, met een productiebudget van maar $7 miljoen wist de film in korte tijd $144 miljoen op te halen bij de Box Office.



Helaas werd de release van The Invisible Man geplaagd door COVID-19, waardoor de film na 2 weken al niet meer te zien was in de bioscoop. Mocht je de film nu alsnog willen kijken, dan kan dat via Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair