Angelina Jolie over haar beroemde naaktscène: "Ik wilde alles laten zien"

Angelina Jolie over haar beroemde naaktscène: "Ik wilde alles laten zien"

De actrice besloot zelf volledig uit de kleren te gaan, iets waar collega Antonio Banderas mee akkoord ging.

Angelina Jolie is al decennialang een van de bekendste actrices die er rondloopt in Hollywood. Zij heeft al heel wat blockbusters en andere sterk onthaalde films op haar naam staan, maar een film is menig cinefiel ook bijgebleven vanwege Jolie's 'pikante scènes'.

Het gaat hier om de film Original Sin van regisseur Michael Cristofer, eveneens bekend van The Night Clerk.

Verhaal
In Original Sin volgen we de rijke koffiehandelaar Luis Antonio Vargas (Antonio Banderas). Via correspondentie trouwt hij met een Julia Russell (Jolie). Wanneer zij aankomt, blijkt zij veel knapper en jonger te zijn dan de vrouw op de foto die Luis had ontvangen.

Luis is echter meer dan tevreden en wordt al snel smoorverliefd op Julia. De twee krijgen een gepassioneerde relatie, maar dan komt Luis erachter dat Julie toch niet is wie ze beweert te zijn... Wat volgt is een verhaal vol bedrog, obsessies en gevaarlijke intriges.

Scène
Ondanks het feit dat zowel Banderas als Jolie grote namen zijn, werd de film niet echt een succes. Op IMDb scoort deze maar een 6 en op Rotten Tomatoes zelfs een 12%. Toch had menig filmfanaat het over de intense seksscène tussen de twee acteurs.


Hier was dan ook behoorlijk veel over te doen. Cristofer zei dat Jolie op hem afstapte en erop stond dat zij volledig naakt zou zijn voor deze scène, zonder ook maar iets van haar lichaam te bedekken. Banderas besloot dit voorbeeld te volgen.

Intens
Vanwege deze 'intensiteit' besloot alleen Cristofer en een handjevol anderen aanwezig te zijn tijdens de opnames van deze scène. De regisseur moest echter behoorlijk veel knippen, aangezien de scène te grafisch was geworden. Er deed zelfs een gerucht de ronde dat Jolie en Banderas 'het' echt deden.


Als gevolg hiervan was Melanie Griffith, destijds nog getrouwd met Banderas, dan ook allesbehalve blij. Zij voelde zich behoorlijk ongemakkelijk, maar Jolie kreeg uiteindelijk de opnames van de film een relatie met Billy Bob Thornton.

Geheim
Cristofer heeft deze 'pikante scène' behoorlijk moeten inkorten, aangezien deze maar liefst 20 minuten zou duren. De regisseur beschreef het dan ook als een 'soft-core porn scene' en zei dat deze nooit volledig uitgebracht zal worden.

Ook interessant
Emmy Rossum over haar beroemde naaktscène: "Niet meer dan logisch"
Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film of serie. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Emmy Rossum ging ook al...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair