'Joker: Folie à Deux' en 'Queer' zijn volgens Venetië-baas hoogtepunten van het festival

'Joker: Folie à Deux' en 'Queer' zijn volgens Venetië-baas hoogtepunten van het festival

Venice-directeur Alberto Barbera lyrisch over 'Joker: Folie à Deux', het vervolg op het succes van 2019

De artistiek directeur van het Filmfestival van Venetië, Alberto Barbera, is blij dat Joker: Folie à Deux onderdeel uitmaakt van de nieuwe editie van het festival. Hij verwacht dat de film van Todd Philips samen met Luca Guadagninos Queer het "klapstuk" van Venetië worden.

De tweede Joker film zal een stuk populairder dan het eerste deel, die in 2019 met gemixte reacties werd ontvangen op het festival. In een uitgebreid interview met Vanity Fair geeft Barbera aan dat we verrast gaan worden: "Als je een soort kopie verwacht van het eerste deel, dan heb je echt verkeerde verwachtingen."

Barbera gaf al eerder aan dat de film een stuk donkerder is dan het eerste deel. Dat geldt volgens de Italiaan ook voor de nieuwe Guadagnino: "Het is geen makkelijke film, maar wel zijn beste tot nu toe. Het is heel persoonlijk, original en visueel prachtig. Het acteerwerk is top, vooral Danny (Daniel, red.) Craig is echt fantastisch."



Concurrentie
De concurrentie tussen de najaarfestivals in Noord-Amerika (Toronto en New York en Telluride, Colorado) en Venetië begint volgens Barbera de laatste jaren steeds minder te worden: "Het was een jaar of tien geleden echt een letterlijk gevecht om de beste premières. De Amerikaanse films gingen vrijwel automatisch naar TIFF of Telluride"

Hij vervolgt: "Toen Gravity in 2013 de Oscar won na een première in Venetië, begon het door te dringen bij studios dat Venetië ook een manier is om een campagne te starten. Daar hebben we nu profijt van"

Venezia 81 vindt plaats tussen 28 augustus en 7 september 2024. We houden je bij FilmTotaal op de hoogte van alle herfst festivals in binnen- en buitenland.

NieuwsFilm

meest populair