'Joker: Folie à Deux' is "gedurfd" en "duisterder" en "compleet anders" dan de eerste film

'Joker: Folie à Deux' is "gedurfd" en "duisterder" en "compleet anders" dan de eerste film

De grote baas van het Venice filmfestival zegt dat ons iets heel speciaals staat te wachten.

Het is alweer vijf jaar geleden dat Joker uitkwam, maar de DC blockbuster was op alle fronten een gigantische hit. Niet zo heel gek dus, dat er een vervolg aankomt. Deze zal er wel heel anders uitzien dan het origineel, als we Alberto Barbera mogen geloven.

Barbera is de directrice van het Venice International Film Festival. In 2019 won Joker hier nog de prestigieuze Golden Lion. Ook dit jaar zal het vervolg, genaamd Joker: Folie à Deux, zijn première kennen tijdens het filmfestival, dat tussen 28 augustus en 7 september plaatsvindt.

Speciaal
Volgens Barbera staat ons iets heel moois te wachten. Zo zegt zij: "Het is zeker een vervolg op het origineel en het verhaal gaat verder waar het stopte, maar het is heel anders dan het eerste deel. Als je hetzelfde verwacht aan geweld en andere dingen, dan zal je verbaasd zijn".

"Ik heb de film, met een handjevol mensen, waaronder schrijver Scott Silver, al mogen zien. We waren allemaal echt omver geblazen. Onze monden vielen tijdens de aftiteling open van verbazing. Het is een veel donkere film dan zijn voorganger".

Lof
Barbera heeft dan ook niets dan lof voor regisseur Todd Phillips: "Het is een soort van dystopische musical. Het is een van de meeste gedurfde en creatiefste films van de recente Amerikaanse cinema. Todd Phillips laat hiermee zien een van de beste regisseurs van vandaag de dag te zijn".



NieuwsFilm

meest populair