Opvallende uitspraak Ridley Scott: "'Gladiator II' is "niet beter dan de eerste film"

Opvallende uitspraak Ridley Scott: "'Gladiator II' is "niet beter dan de eerste film"

De regisseur zegt dat de sequel even goed zal zijn als het origineel... Laten we het hopen!

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Ridley Scott, die zich zeer positief uitliet over het nieuwe Alien-hoofdstuk, genaamd Alien: Romulus. Nu heeft de regisseur het weer over zijn eigen film, Gladiator 2.

Scott heeft ons al heel wat pareltjes geleverd, zoals o.a. Blade Runner en Gladiator. Toch keken de nodige filmfanaten op toen bekend werd gemaakt dat laatstgenoemde een vervolg zou krijgen. Toch zegt de regisseur zelf dat we ons geen zorgen hoeven te maken.

Even goed
Ondanks het feit dat heel wat cinefielen vinden dat een vervolg op Gladiator overbodig is, zegt Scott dat ook de sequel meer dan de moeite waard is. Zo zegt hij tijdens een recent interview: "'Gladiator 2' is net zo goed als het origineel. Ik zeg niet beter dan de eerste film, maar even goed".

Of dat klopt is nog maar de vraag. Scott zal natuurlijk hopen op een nieuw succes, nadat zijn laatste film Napoleon niet een heel groot succes bleek te worden. Aan Gladiator 2 hangt ook een prijskaartje van maar liefst 300(!) miljoen dollar, dus hij heeft een box-office klapper nodig.

Trailer
De kritiek is zich echter blijven opstapelen, al helemaal toen de trailer uitkwam. Filmliefhebbers waren verre van overtuigd en maakten de eerste beelden met de grond gelijk, maar laten we hopen dat Scott gelijk heeft en ons weer eens een meesterwerk levert. In november komen we erachter.




NieuwsFilm

meest populair