Wat vindt Ridley Scott eigenlijk van 'Alien: Romulus'?

Wat vindt Ridley Scott eigenlijk van 'Alien: Romulus'?

De regisseur gaf het startsein aan de wereldberoemde franchise en heeft nog steeds een vinger in de pap.

Eerder vandaag kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Alien: Romulus en of je moet blijven zitten voor een after credits-scène. De blockbuster wordt tot nu toe hoe dan ook uitstekend onthaald, maar wat vindt Ridley Scott er eigenlijk van?

Scott heeft natuurlijk al heel wat pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Gladiator en Blade Runner, om er maar een paar op te noemen. De regisseur was echter ook verantwoordelijk voor de eerste Alien-film, maar wat vindt hij van het nieuwe hoofdstuk van Fede Alvarez?

Interview
Tijdens een recent interview wordt Scott hierover gevraagd. Zijn reactie is als volgt: "Toen ik de film voor het eerst zag was ik enorm opgelucht. Ik zag dat dit een geweldige film zou kunnen worden. Ik heb een lijstje met notities gemaakt en het aan hem gegeven om te lezen".

"Eerst was hij boos en trapte hij tegen de muur, maar toen zei hij tegen me: "Het zijn goede opmerkingen". Ik ben erg onder de indruk dat hij het ook niet te lang heeft gemaakt. Je wilt de spanning erin houden, maar als het te lang wordt verlies je soms de dynamiek. Fede heeft ervoor gezorgd dat dat niet gebeurde".

Lof
Hoewel Alvarez de blockbuster daarna nog een beetje heeft aangepast, heeft Scott goede woorden over voor zijn jonge collega: "Je geeft een film van dit kaliber niet aan een beginnende regisseur. Fede heeft zich wel echt bewezen met 'Romulus', maar ook alle complimenten aan het team om hem heen".



NieuwsFilm

meest populair