'Alien: Romulus' levert de beste Rotten Tomatoes-score van de franchise in bijna 40 jaar

'Alien: Romulus' levert de beste Rotten Tomatoes-score van de franchise in bijna 40 jaar

'Alien: Romulus' is nu één van de drie films met de beste recensies van de franchise.

De nieuwste film van de Alien-franchise zal vanaf vandaag eindelijk op het grote scherm te zien zijn en volgens critici is een bezoek aan de bioscoop het zeker waard.

De Rotten Tomatoes Tomatometer-score van Alien: Romulus is op het moment van schrijven maar liefst 80 procent, gebaseerd op 95 beoordelingen.

Hoge ogen
Op basis hiervan haalt de nieuwste toevoeging aan de franchise de beste recensies binnen die de Alien-films in lange tijd hebben ontvangen.

Hoewel de nieuwe film hoge ogen gooit bij critici, weet Romulus de eerste films uit de franchise (nog) niet te evenaren.

Meer percentages
Alien van Ridley Scott heeft een score van 93 procent op Rotten Tomatoes, terwijl Aliens van James Cameron 94 procent heeft gescoord.


De vier films die hierna volgden kregen allemaal Rotten-scores en Prometheus en Alien: Covenant ontvingen allebei Fresh-scores, maar geen van beide wist 75 procent te behalen.

Oog in oog
Alien: Romulus van Evil Dead-regisseur Fede Alvarez volgt een groep ruimtekolonisten die een verlaten ruimtestation betreden en hier oog in oog komen te staan met de meest angstaanjagende levensvormen van het heelal.



NieuwsFilm

meest populair