De nieuwe 'Lord of the Rings' kan Frodo van Elijah Wood een vierde film geven

De nieuwe 'Lord of the Rings' kan Frodo van Elijah Wood een vierde film geven

Niet alleen een 'fanservice', maar iets dat echt iets zou kunnen toevoegen aan het verhaal.

Peter Jackson wist hoge ogen te gooien met misschien wel de allerbeste trilogie aller tijden, The Lord of the Rings. Hierna bracht hij ook het The Hobbit-drieluik uit. Nu komt er weer een nieuwe film aan, waarvoor een van de grootste sterren misschien wel terugkeert.

Andy Serkis, die in alle films is te zien als Smeagol/Gollum, neemt niet alleen de regie van het volgende hoofdstuk voor zijn rekening, maar keert ook terug in zijn beroemdste rol. Heel erg gek is dit niet. De nieuwe blockbuster heet The Hunt for Gollum en draait dus voornamelijk om zijn personage.

Meer
Zoals de titel het al aangeeft, wordt er in dit verhaal gejaagd op Gollum, die veel van de ring afweet. We weten wel nog niet precies wanneer de film zich afspeelt, maar in de boeken staat dat er in het jaar 3001 van de Third Age achter Gollum wordt aangezeten.

Dit is ongeveer dezelfde tijd wanneer Frodo de ring erft van Bilbo. Er doet nu dan ook een gerucht de ronde op het internet dat Elijah Wood, die de hoofdrol speelde in de originele trilogie, terugkeert als de 'Ringbearer'.

Logisch
De nodige bekende personages worden vaak terug gebracht voor spin-offs, prequels en sequels, maar toch zou dit in dit geval een logische keuze zijn. De verhalen van Frodo en Gollum zijn aan elkaar verbonden en de twee personages hebben een grote invloed op elkaars levens.



Wood zelf liet weten ook wel interesse te hebben: "Terugkeren naar een wereld die zo veel voor mij betekent zou echt geweldig zijn". Viggo Mortensen ziet dit eveneens wel zitten, maar wel alleen als het allemaal perfect past voor het script en verhaal.

NieuwsFilm

meest populair