Zo rijk is Elijah Wood uit 'Lord of the Rings' en 'Sin City'

Zo rijk is Elijah Wood uit 'Lord of the Rings' en 'Sin City'

Elijah Wood is naast acteur ook stemacteur, producer en dj

Elijah Wood is naast acteur ook stemacteur, producer en dj. De ster is het meest bekend door de verfilming van de boeken van Tolkien, genaamd Lord of the Rings en The Hobbit.

De nu 42-jarig ster was als kind al te zien in films en op televisie. Hij heeft meer dan 25 awards gewonnen en nog veel meer nominaties op zijn naam staan. Zijn nettowaarde wordt geschat op 20 miljoen Amerikaanse dollars. Hij is dus best wel rijk.

Hoe het begon
Elijah is geboren in Cedar Rapids in Amerika. Hij bleek al vroeg talentvol te zijn en startte als kindster in films als Avalon, The Good Son, The War, Flipper en Deep Impact.

Echt beroemd werd hij pas met zijn vertolking van Frodo in de verhalen van Tolkien, bijna 20 jaar geleden. Alhoewel hij een prima salaris ontving, is hij - naar verluidt - niet steenrijk geworden van de Lord of the Rings. Daarvoor zijn commissies nodig op de omzet, en die afspraken kregen de acteurs niet.

Meer vermogen
Elijah heeft intussen gewerkt aan meer dan 100 filmprojecten, waaronder Sin City, Green Street, Bobby en Happy Feet. Ook is hij te zien in verschillende series. De ster heeft ook een platenmaatschappij en is DJ en producer.

Meer over zijn vermogen staat hier bij Celebrity Networth. Elijah vertelt meer over zijn films in de YouTube-video van GQ hieronder.



NieuwsFilm