Viggo Mortensen staat open voor Argaron terugkeer in 'The Hunt for Gollum'

Viggo Mortensen staat open voor Argaron terugkeer in 'The Hunt for Gollum'

De acteur heeft er van genoten, maar doet het alleen als het allemaal perfect past.

Viggo Mortensen heeft in de nodige topfilms gespeeld. Denk bijvoorbeeld maar aan Eastern Promises en Captain Fantastic. Zijn bekendste rol is echter toch wel die van Aragorn in de Lord of the Rings-trilogie. Nu laat hij weten geïnteresseerd te zijn in een terugkeer.

De laatste jaren verschijnen er alsmaar meer Lord of the Rings-gerelateerde verhalen. Zo is er de Rings of Power-serie op Amazon, komt later dit jaar de animatiefilm War of the Rohirrim uit en krijgt Gollum een solo-film.

Zwaard
Volgende week zal de nieuwe film van Mortensen te zien zijn, genaamd The Dead Don't Hurt. Niet alleen trad hij op als regisseur, hij nam ook de hoofdrol voor zijn rekening. Hij geeft op dit moment dan ook de nodige interviews om zijn western in het zonnetje te zetten.

Tijdens een recent gesprek deelde Mortensen een leuk weetje, namelijk dat het iconische Lord of the Rings-zwaard Anduríl hierin te zien is. De acteur hield het zwaard na de opnames van de trilogie en vroeg Peter Jackson of hij deze mocht gebruiken in een vechtscène. De filmmaker ging hiermee akkoord.

Interview
Mortensen had het er in een interview over. Hij werd toen ook gevraagd of hij misschien zou kunnen terugkeren als Aragorn in The Hunt for Gollum. Zijn reactie was toen als volgt: "Ik heb er nog maar weinig over gehoord. Ik weet niet waar het over gaat, maar daar komen we nog wel achter".


"Ik heb het altijd geweldig gevonden Aragorn te spelen dus ik sta open voor een terugkeer, maar dat zou dan wel perfect moeten passen met de leeftijd van het personage. Ik zou het enkel en alleen doen als het het personage eer aan doet, anders is het nergens voor nodig".

NieuwsFilm

meest populair