Komt er dan toch een 'RED 3', een nieuwe film in de reeks mét Bruce Willis?

Komt er dan toch een 'RED 3', een nieuwe film in de reeks mét Bruce Willis?

Dalende kijkcijfers en slinkende box-office opbrengsten gooiden roet in het eten...

De actiethriller RED uit 2010 was een losse bewerking van de gelijknamige stripreeks en succesvol genoeg om een (minder succesvol) vervolg groen licht te geven dat in 2013 verscheen.

De franchise had een sterrencast met onder andere Bruce Willis, Helen Mirren, Morgan Freeman, John Malkovich, Anthony Hopkins en Catherina Zeta-Jones, die allemaal oudere spionnen speelden die weer in actie kwamen toen hun eigen organisatie hen probeerde uit te roeien.

Hoog van de toren blazen
Als teken dat de studio destijds veel vertrouwen had in RED 2, en gebaseerd op de publieksscores, werd voor de release al een derde deel aangekondigd waarvoor iedereen weer zou terugkeren.

Echter na de matige ontvangst van RED 2 werden de plannen in de kast gezet tot in 2015 het bericht kwam dat er een televisieserie in ontwikkeling was. Inmiddels zijn er al jaren geen updates of nieuwtjes meer geweest.

Weinig toekomstperspectief
De belangrijkste reden waarom een derde deel niet snel gemaakt zal worden, is het feit dat de zieke Willis inmiddels met acteerpensioen is. Dus hoogstens bestaat nog een kleine kans op die televisieserie of een soft reboot met de overige castleden in gastrollen.



NieuwsFilm

meest populair