Robert Downey Jr. keerde bijna terug als Iron Man in 'Deadpool & Wolverine'

Robert Downey Jr. keerde bijna terug als Iron Man in 'Deadpool & Wolverine'

De schrijvers van de film denken te weten waarom de acteur een terugkeer weigerde.

Deadpool & Wolverine zit vol met cameo's. Maar de filmmakers hebben in de laatste week ook veel gepraat over de cameo's die niet in de film zaten, terwijl ze wel gepland waren.

Nu hebben de schrijvers van de film, Rhett Reese en Paul Wernick, onthuld dat niemand minder dan Robert Downey Jr. een scène in het script had. Maar volgens hen wees de acteur een cameo af.

LET OP: dit artikel bevat spoilers voor Deadpool & Wolverine!

Avengers Compound
Vroeg in de film is er een scène in de Avengers Compound, waarin Deadpool spreekt met Happy Hogan (Jon Favreau) over Avengers-lidmaatschap. Downey Jr. zou in die scène een rol hebben gehad.

"Het [script] kwam eigenlijk heel dicht in de buurt van de scène die je zag. Er waren alleen twee mannen in plaats van één," aldus Reese. "En we dachten, Downey Jr. zegt toch geen nee tegen Ryan Reynolds?"

Dr. Doom
Maar dat deed Downey Jr. juist wel. Volgens Reese was dat een verrassing, maar hij denkt nu wel te weten waarom. Marvel was namelijk al bezig met het casten van de acteur voor de rol van Doctor Doom in Avengers: Doomsday.



Aldus Reese: "Hij stond op het punt terug te komen in een andere rol. Dus om hem Tony Stark te laten zijn, wetende dat Doctor Doom daarna zou komen? Het sloeg gewoon nergens op."
Ook interessant
'Iron Man'-acteur Robert Downey Jr. is Doctor Doom in 'Avengers: Doomsday' en 'Avengers: Secret Wars'
Na jaren de rol van Tony Stark / Iron Man te hebben gespeeld in het Marvel Cinematic Universe keert Robert Downey Jr. terug in de franchise om een heel ander personage... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair