Eerste foto's van de enorme LEGO-set van een iconische film uit 1993

Eerste foto's van de enorme LEGO-set van een iconische film uit 1993

De film The Nightmare Before Christmas kent iedereen, en nu krijgt de stop-motionhit een eigen, grote LEGO-set.

Het is al een tijdje bekend dat de iconische stop-motion film The Nightmare Before Christmas uit 1993 een eigen LEGO-set krijgt. Nu zijn de eerste foto's online verschenen van de doos van de set.

Tim Burtons en Henry Selicks The Nightmare Before Christmas, ten tijde van de release te grimmig voor Disney, keert iedere kerst terug op televisie. Op 3 september verschijnt de LEGO-set met ruim tweeduizend steentjes.

Ideas-set
De prachtige set is gebaseerd op een ontwerp/bouwwerk van een set van een fan en komt uit in de bekende LEGO Ideas-reeks. De set heeft LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas en bestaat uit 2193 bouwstenen.

De set laat vooral veel onderdelen van Halloween Town zien, met in het midden het huis van Jack Skellington. Er worden zes minifiguren meegeleverd en er zijn heel wat opvallende zaken te zien uit de film.

18+-set
Wil je de 18+ set bemachtigen, dan moet je wachten tot begin september. De adviesprijs ligt rond de 200 euro. Je vindt de eerste foto's van de doos van de set op de website van Bricktastic. De film kun je kijken op Disney+.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
Iedere filmfan wilde deze LEGO-set hebben, maar LEGO keurde hem af
Van vele films zijn er al LEGO-sets verschenen. Denk alleen maar aan de recent onthulde gave set voor Jaws. Toch staat LEGO niet te trappelen om alle films zomaar een... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair