Iconische en grimmige Disney-film krijgt prachtige 18+ LEGO-set met bijna 2.200 bouwstenen

Iconische en grimmige Disney-film krijgt prachtige 18+ LEGO-set met bijna 2.200 bouwstenen

De animatiefilm The Nightmare Before Christmas krijgt in september een enorm bouwwerk.

Binnenkort komt er via LEGO Ideas weer een prachtige set uit die gebaseerd is op een bekende film. Dit keer kun je een LEGO-set gaan bouwen die gebaseerd is op de iconische stop-motion film The Nightmare Before Christmas uit 1993.

The Nightmare Before Christmas werd geregisseerd door Henry Selick en is gebaseerd op een verhaal en personages van Tim Burton. De film is een van de meest geliefde kerstfilms en werd in 1993 uitgebracht door Disney onder het label Touchstone Pictures, aangezien The Nightmare Before Christmas te duister en eng voor kinderen zou zijn.

Bijna 2.200 stenen
De set wordt gebaseerd op een idee uit 2021 van LEGO-fan Tvrulesmylife. Zijn set bestaat uit ongeveer tweeduizend stenen en heeft acht minifiguren van Jack Skellington, Sally Stitches, Dr Finkelstein, Lock, Shock, Barrel, Santa en Jack als Sandy Claws. Je vindt het ontwerp op de site van LEGO Ideas.

Er is nog weinig bekend over de set van LEGO zelf. Deze zal uitgebracht worden onder LEGO Ideas 21351 The Nightmare Before Christmas en bestaat uit 2.193 bouwstenen. De adviesprijs zou 199,99 euro zijn en vanaf 1 september is de set verkrijgbaar. Van deze set zijn er nog geen foto's beschikbaar.

Andere IDeas
Recent werd duidelijk dat in augustus een LEGO Ideas-set van Jaws verschijnt en er zou ook een Ideas-project in ontwikkeling zijn die gebaseerd is op Twilight.


De film The Nightmare Before Christmas vind je in zijn geheel op Disney+. Er wordt al jaren gesproken over een vervolg of een prequel, maar eind 2023 onthulde Burton dat hij geen nieuwe projecten wil ontwikkelen in het universum.

Ook interessant
Marvel en LEGO komen met peperdure, maar gave set die iedereen wel wil hebben
Sommige sets van LEGO zijn gewoon hartstikke duur, vooral als er een bekend merk aan verbonden is als Marvel of Star Wars. Een nieuwe set in de Infinity Saga-reeks is een kleinere versie van de.. [Lees verder]

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

NieuwsFilm

meest populair