Disney is in 2024 de koning van de box office: vier films zorgen voor omzet van $3 miljard

Disney is in 2024 de koning van de box office: vier films zorgen voor omzet van $3 miljard

Disney bereikt 3 miljard aan kassa's dankzij de enorme opbrengsten van onder meer 'Deadpool & Wolverine'.

Disney heeft een belangrijke mijlpaal aan de bioscoopkassa's bereikt. En dat is vooral te danken aan zijn laatste hit Deadpool & Wolverine, die al vele records wist te verbreken sinds zijn release.

Na een sterk tweede weekend van Deadpool & Wolverine heeft Disney zojuist de grens van 3 miljard opbrengst bereikt. De film bracht in slechts enkele weken al het enorme bedrag van 824 miljoen dollar op en hielp daarmee het Huis van de Muis voorbij de 3 miljard grens.

Bijzondere mijlpaal
Extra bijzonder is dat Disney slechts vier films op de Amerikaanse markt heeft uitgebracht, te weten: Planet of the Apes, Inside Out 2, Deadpool & Wolverine, en First Omen.

First Omen bracht wereldwijd 54 miljoen dollar op, wat prima was voor een horrorfilm van Disney. Maar met Planet of the Apes behaalde het bedrijf al een aardig succes met een opbrengst van 397 miljoen dollar op een budget van 160 miljoen.

Disneys megakassuccessen
Maar dankzij Inside Out 2 en Deadpool & Wolverine gingen de kassa's pas echt goed rinkelen. De films brachten respectievelijk 1,5 miljard en 824 miljoen dollar op.



Aangezien de twee films nog steeds in de bioscoop draaien en Disney nog een aantal grote films (Moana 2 en Mufasa: The Lion King) op de planning heeft voor 2024, zou het zomaar kunnen dat de grens van 4 miljard ook nog gehaald wordt.

NieuwsFilm