'Deadpool & Wolverine' op $444 miljoen: dit zijn (bijna) alle records die de Marvel-film heeft gebroken

'Deadpool & Wolverine' op $444 miljoen: dit zijn (bijna) alle records die de Marvel-film heeft gebroken

Marvel Studio's nieuwste superheldenfilm wist afgelopen weekend talloze records te vernietigen.

Disney's Marvel Cinematic Universe schreef afgelopen week geschiedenis door de grens van dertig miljard dollar te overschrijden met hulp van hun nieuwste aanwinst Deadpool & Wolverine.

De nieuwe aanwinst, die als 34e opeenvolgende MCU-release op nummer 1 debuteerde in de Amerikaanse box office, wist op zichzelf ook enorm veel succesvolle box office-records te verbreken.

R-rated opbrengst
Met het R-rated debuut wist de actiefilm wereldwijd 444,1 miljoen dollar binnen te halen wereldwijd en 211 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Hiermee verslaat Deadpool & Wolverine, Deadpool uit 2016, die 264 miljoen dollar wereldwijd opbracht en 132,4 miljoen dollar in de Verenigde Staten.

Vervangen alsof het niets is
Ook overspoelde de film het hoogste openingsweekend-record van Avatar The Way of Water uit 2022, die 439 miljoen dollar opbracht.




En de recordhoudende kaskraker The Lion King uit 2019 werd van de klif geworpen door een gloednieuw record voor het hoogste openingsweekend in juli ooit qua binnenlandse box office.

Nee, dit waren ze nog niet allemaal
En dit zijn niet het enige kassuccessen van de film. De film markeerde de grootste binnenlandse première ooit voor hoofdrolspelers Ryan Reynolds en Hugh Jackman en filmmaker Shawn Levy.




Ook wist Deadpool & Wolverine het ver te schoppen bij zijn soortgenoten van het superheldengenre, zo is de film nummer 4 op de lijst van de beste superhelden openingsweekend aller tijden (na Avengers: Endgame, Spider-Man: No Way Home en Avengers: Infinity War).

Bijna klaar met het opnoemen
Ook wist de film de best scorende X-Men-film ooit op de Amerikaanse box-office te worden.

En ten slotte heeft Deadpool & Wolverine het record van het hoogste Amerikaanse openingsweekend van 2024 behaald, hierbij schoot het vorige recordhouder Spider-Man: No Way Home uit 2021 voorbij.

Tot slot
Na het opnoemen van (nog niet eens alle) records die verbroken zijn, is het goed om te weten dat de kaskraker nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm