Mary-Louise Parker over haar beroemde naaktscène: "Ik vond dit onnodig"

Mary-Louise Parker over haar beroemde naaktscène: "Ik vond dit onnodig"

De actrice nam diverse 'spannende momenten' op in de serie 'Weeds', maar eentje ging haar te ver.

Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Mary Louise Parker ging ook al voor een naaktscène, maar hoe voelt zij zich hierbij?

Parker ging eind jaren tachtig naar New York, in de hoop een actrice te kunnen worden. Heel erg lang had ze hier niet voor nodig. Haar eerste grote rol wist ze te bemachtigen in de Broadway-productie Prelude to a Kiss in 1990.

Succes
Dit pakte goed voor haar uit, want ze werd meteen genomineerd voor een Tony Award. Vanaf dat moment lagen de rollen voor haar voor het oprapen. Zo was ze bijvoorbeeld te zien in het RED-tweeluik, maar haar bekendste rol is toch wel die van Weeds.

In 2005 tekende Parker voor de hoofdrol in de serie Weeds, waarin ze te zien is als Nancy Botwin. Het gaat hier om een weduwe, die na de dood van haar man besluit bij te gaan verdienen in een handeltje in hasj en wiet.

Controversiële scène
Ondanks het feit dat ze een Golden Globe won voor de serie, heeft de actrice er niet altijd van genoten. Parker moest namelijk diverse keren voor Weeds uit de kleren. Hoewel ze hier meestal geen probleem mee had, ging het haar een keer te ver.


Tijdens de finale van het vierde seizoen moest Parker naakt in een bad gaan liggen. Zij vond dit onnodig en liet dit weten ook: "Mijn kleren moesten uit en ik werd vastgebonden aan een bad. Ik heb hier niet veel plezier aan kunnen beleven, maar de makers vonden het een goede scène..."

Uitleg
Wel zegt Parker dat ze over deze scène geen ruzie heeft gehad en normaal gesproken makkelijk uit de kleren gaat. Zo zei ze al eerder grappend: "Jullie kennen mij. Zodra iemand niest trek ik mijn kleren uit. Ik loop meer naakt rond op een filmset dan met kleren aan".



Ook interessant
Olivia Wilde over haar beroemde naaktscène: "Ik kijk dit moment nog wel vaker terug"
Het komt wel vaker voor, dat actrices uit de kleren gaan voor een film. Sommigen hebben hier achteraf spijt van, anderen zijn er juist trots op. Olivia Wilde ging...[Lees verder]

NieuwsFilm