Margot Robbie raadt je deze film aan: "Noodzakelijk voor deze tijd"

Margot Robbie raadt je deze film aan: "Noodzakelijk voor deze tijd"

De actrice is een grote van fan de 2020 hit 'Promising Young Woman'.

Margot Robbie is een van de bekendste en geliefdste actrices in Hollywood. Als ze eens even niet acteert, kijkt zij zelf echter ook graag films. Nu heeft ze weer een aanrader voor ons.

Robbie, die doorbrak met The Wolf of Wall Street, wist vervolgens weer diverse keren hoge ogen te gooien in bijvoorbeeld I, Tonya en Barbie. Ze gaat nu echter wel wat minder acteren, aangezien ze in verwachting is van haar eerste kindje en zich nu op haar familie wil focussen.

Passie
Toch houdt de actrice zich nog veel bezig met films, maar dan voornamelijk met het kijken hiervan. Zelf heeft ze genoten van Promising Young Woman, een film die in 2020 uitkwam. Deze werd geregisseerd door Emerald Fennell en met Carey Mulligan in de hoofdrol.

Mulligan kruipt in de huid van Cassie, een jonge vrouw die een uniek dubbelleven leidt. Overdag werkt ze in een koffieshop, maar 's nachts doet zij zich dronken voor in nachtclubs. Zij wordt dan vaak opgepikt door mannen, die proberen misbruik van haar te maken, maar de rollen draaien dan snel om...

Wraak
Cassie is namelijk uit op wraak. Haar beste vriendin werd namelijk het slachtoffer van een aanranding tijdens hun studietijd, waardoor Cassie nu achter seksuele misbruikers aangaat. De film onderzoekt thema's zoals wraak, vergelding en de manier waarop de samenleving omgaat met seksuele intimidatie en geweld.



Robbie was hier een grote fan van. Zo zei de actrice al eerder tijdens een interview: "Het is een film die je aan het denken zet. Het is niet alleen een krachtig verhaal, maar ook noodzakelijk in deze tijd. Carey is fenomenaal en Emerald levert fantastisch werk als regisseur".

Meer
De actrice vervolgt: "Het script steekt ook sterk in elkaar, want het is slim en gedurfd. Het laat zien hoe belangrijk het is om verhalen te vertellen die vaak worden genegeerd. Deze film geeft een stem aan degenen die te vaak worden stilgehouden."



Promising Young Woman werd zeer goed ontvangen door zowel het publiek als de critici. De film kreeg meerdere prijzen, waaronder zelfs een Oscar voor Beste Originele Scenario, geschreven door Fennel zelf. Interesse? Bekijk de film dan nu op Pathé Thuis.

Ook interessant
'Get Out'-regisseur raadt je dit recente horrorpareltje aan: "Dit is nu al een klassieker"
Jordan Peele is sinds zijn horrortopper Get Out uitgegroeid tot een van dé geliefdste horrorregisseurs in Hollywood. De filmmaker kan zelf ook wel genieten van...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair