'Get Out'-regisseur raadt je dit recente horrorpareltje aan: "Dit is nu al een klassieker"

'Get Out'-regisseur raadt je dit recente horrorpareltje aan: "Dit is nu al een klassieker"

Jordan Peele vindt 'Hereditary' een van de beste griezelfilms die hij ooit gezien heeft.

Jordan Peele is sinds zijn horrortopper Get Out uitgegroeid tot een van dé geliefdste horrorregisseurs in Hollywood. De filmmaker kan zelf ook wel genieten van een griezelfilm en heeft nu weer eens een aanrader voor ons.

Peele, eveneens bekend van andere horrorfilms als Us en Nope, heeft meer dan genoeg werk nadat hij diverse keren hoge ogen wist te gooien met zijn eigen films. Wanneer hij eens even wat vrije tijd heeft, kijkt hij zelf echter ook graag horrorfilms. Eentje heeft een diepe indruk op hem achtergelaten.

Lof
Het gaat hier om Hereditary. Volgens Peele is dit een van de meest angstaanjagende films die hij ooit heeft gezien. Zo zei hij al eerder: "Dit is al meteen een nieuwe klassieker. Deze film is zó goed gemaakt, zó goed geacteerd. Het blijft je echt achtervolgen".

Peele was voornamelijk onder de indruk van de regie van Ari Aster en hoofdrolspeler Toni Collette. Volgens de regisseur slaat dit duo erin om de grenzen van het genre te verleggen.

Verhaal
Zo vervolgt Peele: "De manier waarop Toni haar rol als een moeder neerzet, die te maken krijgt met bovennatuurlijke gebeurtenissen nadat haar eigen moeder overlijdt, is echt adembenemend".


Hereditary vertelt het verhaal van de familie Graham, die na de dood van grootmoeder Ellen geconfronteerd worden met verontrustende en tragische gebeurtenissen. Terwijl ze de geheimen van hun familiegeschiedenis beginnen te ontrafelen, ontdekken ze ook een sinistere erfenis...

Ontvangst
De film van Aster werd uitstekend onthaald en scoort overal eigenlijk wel sterke cijfers. Zo scoort deze op IMDb een hele nette 7,3 en op Rotten Tomatoes zelfs een 90%. FilmTotaal-recensent Arjan Welles gaf Hereditary weer een 5/5 sterrenrecensie.



Ook interessant
'Parasite'-regisseur raadt je deze horrorfilm aan: "beter kan niet"
Bong Joon Hu maakt al een lange tijd films, maar in 2019 kende hij zijn grootste succes met Parasite. Hierin zitten de nodige horrorelementen, maar als je nog op zoek bent...[Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair