Dit laat 'The Fantastic Four: First Steps' in ieder geval niet zien

Dit laat 'The Fantastic Four: First Steps' in ieder geval niet zien

De eerste stappen van het heldenviertal zijn al te vaak in beeld gebracht.

Afgelopen weekend werd de nieuwe titel van The Fantastic Four: First Steps onthuld en kregen bezoekers van San Diego Comic-Con ook al eerste conceptbeelden te zien.

Fans speculeren dat de titel een verwijzing bevat naar de jaren 60-setting van de film en de maanlanding, maar sommigen denken ook dat het gaat om het eerste avontuur van de Fantastic Four. Betekent dat dan dat we weer een oorsprongverhaal krijgen?

Een nieuw verhaal
Gelukkig niet, aldus regisseur Matt Shakman. "[Dat] besloten we al vroeg," zo vertelt hij aan Entertainment Weekly. "Het is een heel bekend verhaal."

Hij gaat verder: "[Als je een oorsprongverhaal doet], dan begint je eigen verhaal eigenlijk pas aan het einde van de eerste akte, en wij dachten: 'Nou, laten we gewoon op een compleet nieuwe voet beginnen.' Dus we beginnen erna."

Spider-Man
De oorsprong van de Fantastic Four is al drie keer eerder in beeld gebracht, respectievelijk in 1994, 2005 en 2015. Het heeft dus eigenlijk geen nut om dat nog een keer te doen.


Marvel nam al eerder dezelfde aanpak met de Spider-Man van Tom Holland. Zijn eerste film, Spider-Man: Homecoming, sloeg ook het oorsprongverhaal over omdat het inmiddels al zo bekend was.

Doctor Doom
Het feit dat Shakman het oorsprongverhaal overslaat, betekent waarschijnlijk dat Doctor Doom er geen onderdeel van zal zijn. Dat is in alle eerdere films wel het geval geweest, omdat hij telkens de grote slechterik van die films was. Nu is dat niet zo.


Dit weekend werd wel bekend dat Robert Downey Jr. terugkeert naar het MCU om Doctor Doom te spelen. Het is nog onbekend of hij in The Fantastic Four: First Steps verschijnt.

NieuwsFilm

meest populair