Marlon Brando haatte dit aan zijn 'Superman'-blockbuster: "Hier ga ik mijn tijd niet aan verdoen"

Marlon Brando haatte dit aan zijn 'Superman'-blockbuster: "Hier ga ik mijn tijd niet aan verdoen"

De acteur liet weten enkel en alleen mee te doen vanwege het enorme salaris.

Marlon Brando wordt door menig filmfanaat gezien als een van de beste en grootste acteurs aller tijden. De acteur, voornamelijk bekend van The Godfather en Apocalypse Now, heeft heel wat moois gemaakt, maar heeft zelf wel spijt van een van zijn eigen blockbusters.

In 1978 tekende Brando voor Superman. Dit verhaal draait om de bekende superheld Superman, ook wel bekend als Clark Kent. Laatstgenoemde komt van de planeet Krypton naar aarde, waar hij opgroeit met een menselijke familie.

Familie
In de film speelt Brando de vader van Superman, Jor-El. Hij is een wetenschapper, die erachter komt dat Krypton op het punt staat te ontploffen. Hij besluit zijn pasgeboren zoon, Kal-El, de toekomstige Superman, naar aarde te sturen om hem zo te kunnen redden.

Brando's rol is dan ook belangrijk voor het verhaal, aangezien zijn Jor-El de basis legt voor Supermans achtergrond en oorsprong. Ondanks het feit dat Brando van groot belang was voor de film, kon hij hier zelf niet echt van genieten.

Kritiek
De acteur nam bepaald geen blad voor de mond toen hij het had over de blockbuster. Zo gaf hij eerder al het volgende toe: "Ik heb de film nooit volledig gezien. Ik wilde daar niet mijn tijd aan verdoen".


Brando zou de rol enkel en alleen geaccepteerd hebben voor het lucratieve salarisstrookje, want de ster kreeg maar liefst 3,7 miljoen dollar betaald voor zijn rol. Daar kwam bovendien nog eens een percentage van de winst op en dit voor slechts enkele dagen werk, wat uiteindelijk uitkwam op een totaal van 14 miljoen dollar.

Script
De acteur was eveneens geen fan van de dialoog. Zo vond hij zijn tekst onbenullig en niet de moeite waard. Hij nam zijn rol dan ook niet serieus en dat liet hij merken. Hoofdrolspeler Christopher Reeve zei al eerder: "Marlon was lui. Hij was er alleen om betaald te krijgen".



Ook interessant
Daniel Radcliffe haat dit aan de 'Harry Potter'-franchise: "Vanaf toen werd het minder"
Daniel Radcliffe werd op een jonge leeftijd al wereldberoemd, toen hij de hoofdrol in de uiterst geliefde Harry Potter-franchise wist...[Lees verder]

NieuwsFilm