Verkeerde diagnose Robin Williams werd pas na zijn dood geconstateerd: "leefde laatste jaren erg oncomfortabel"

Verkeerde diagnose Robin Williams werd pas na zijn dood geconstateerd: "leefde laatste jaren erg oncomfortabel"

Robin Williams leed door een misdiagnose, wat zijn mentale gezondheid sterk beïnvloedde.

Familie en collega's van Robin Williams houden de overleden ster nog altijd in ere. De acteur uit Night at the Museum, World's Greatest Dad en Good Will Hunting had problemen met zijn mentale welzijn.

Het schrijnende is dat er bij hem sprake was van een misdiagnose. Door zijn symptomen werd gedacht dat hij aan Parkinson leed. Bij zijn autopsie bleek hij echter aan dementie te lijden. Beide ziektes zijn niet te genezen, maar de medische behandeling verschilt wel.

Misdiagnose en verkeerde behandeling
Zijn zoon Zak Williams vertelde in de podcast van The Genius Life: "Wat hij doormaakte, was niet volledig wat mensen met Parkinson ervaren. Ik denk dat dat moeilijk was voor hem. Hij was erg oncomfortabel."

Ook zei hij: "De laatste jaren waren oncomfortabel. De focus issue frustreerde hem, er waren issues met hoe hij zich voelde, en ook het neurologische. Hij voelde zich niet goed. De verkeerde medicatie zal ook hebben doorgewerkt. Die vallen hard op brein en lijf."

Impact op mentale gezondheid
Zak besloot met: "De diagnose was anders dan de ziekte, waardoor de bijwerkingen van de medicijnen voelbaar waren. Mijn vader kon zijn kunst niet uitvoeren en dat had impact op zijn mentale gezondheid." Meer volgt in de YouTube-video van Page Six.


Ook interessant
Topacteur Jake Gyllenhaal is officieel blind: "Een plek waar ik mezelf kan zijn"
Jake Gyllenhaal behoort al jaren tot een van de grootste filmsterren in Hollywood. En dat is best bijzonder, want hij is visueel... [Lees verder]

NieuwsFilm

meest populair