Scarlett Johansson weigert 'verontrustende rol' die haar nog rijker had kunnen maken

Scarlett Johansson weigert 'verontrustende rol' die haar nog rijker had kunnen maken

Scarlett Johansson weigerde de rol van ChatGPT-stem vanwege ethische bezwaren en persoonlijke waarden.

Scarlett Johansson heeft meerdere spraakmakende rollen op zich genomen. Toch weigerde ze recent eentje die haar nog meer had kunnen verrijken.

Zo pakte de nu 39-jarige actrice een superheldenrol en was ze in verschillende Marvel-films te zien als Black Widow. Ook speelde ze in de bijzonder vormgegeven Asteroid City en de satirische film over nazi's Jojo Rabbit.

Verontrustend aanbod
Onlangs vertelde ze hier in een interview met New York Times meer over haar nieuwe film Fly Me to the Moon. Ze koos opnieuw voor een historische komedie.

Ze vertelde ook dat ze een moderne rol had afgeslagen. Ze zei dat ze door de baas van OpenAI, Sam Altman, benaderd was om de stem te zijn van OpenAI, de chatbot van het ChatGPT-systeem. Maar ze vond het aanbod verontrustend.

Te tegenstrijdig
Ze zei: "Ik vond niet dat ik zo vooruitstrevend moest zijn en dat het in strijd is met mijn eigen normen en waarden. Ik wilde het niet verklappen, maar hij vroeg mij en alleen mijn man wist het. Ik vond het voor mijn kinderen ook vreemd. Ik probeer rekening te houden met hen."



Het vervelende is alleen dat OpenAI toch een weg heeft gevonden om een soortgelijke stem te gebruiken. Volgens Scarlett is haar stem uit de film Her gebruikt. Ze wil graag dat OpenAI die stem verandert. Meer in de YouTube-video van Good Morning America.

NieuwsFilm

meest populair