Nikolaj Coster-Waldau terug op het grote scherm met bloedstollende thriller 'Nightwatch'

Nikolaj Coster-Waldau terug op het grote scherm met bloedstollende thriller 'Nightwatch'

Martins dochter Emma gaat als nachtwacht werken om erachter te komen wat er bijna dertig jaar geleden met haar ouders is gebeurd.

De Deen Nikolaj Coster-Waldau zien we na zijn vertolking van Jaime Lannister in Game of Thrones maar sporadisch terug in de spotlights. Toch heeft hij met zijn rol in de zenuwslopende thriller Nightwatch weer een toprol weten te bemachtingen.

Nightwatch is een direct vervolg op het zeer gewaardeerde Nattevagten (Deens voor nachtwacht, oftewel Engels voor nightwatch) uit 1994. Voor zowel Coster-Waldau als regisseur Ole Bornedal was dit hun gezamenlijke debuutfilm.

Verhaal
Geneeskundestudent Emma werkt als nachtwacht op de forensische afdeling. Het is de plek waar haar ouders decennia geleden aan psychopaat Wörmer wisten te ontkomen. Hoewel ze het overleefden, liet het voorval ze hevig getraumatiseerd achter.

Emma is daarom op zoek naar antwoorden en wil weten wat er die nacht precies met haar ouders is gebeurd. Ze weet een ontmoeting met Wörmer te regelen, die al die jaren in afgezonderde gevangenschap heeft gezeten. Haar bezoek wakkert echter het moordlustige monster weer in hem aan.

Spanning
In de trailer zien we dat dit een eervol vervolg is op de klassieker uit '94 met veel bekende gezichten.


Nightwatch is vanaf 25 juli te zien in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair