'Twisters'-ster nu mogelijk in remake van actieklassieker uit de jaren '90

'Twisters'-ster nu mogelijk in remake van actieklassieker uit de jaren '90

Na Top Gun en Twisters opnieuw een nostalgisch project voor Glen Powell?

Twee weken geleden interviewde CNBC de Oscarwinnende producent Brian Grazer tijdens het Aspen Ideas Festival. Daar deed hij een aantal interessante onthullingen over toekomstige filmprojecten.

Grazer runt samen met regisseur Ron Howard de productiemaatschappij Imagine Entertainment, waar heel wat grote filmtitels uit zijn voortgekomen.

Man van het moment
De clip van CNBC kreeg aanvankelijk weinig aandacht, maar oplettende kijkers viel op dat Grazer benoemde dat er wordt gewerkt aan een remake van brandweer-drama Backdraft uit 1991.

Grazer gaf daarbij aan dat de meest 'in demand' acteur van dit moment, Glen Powell. overweegt om de hoofdrol te spelen in de remake.

Gaat het echt gebeuren?
De 35-jarige Powell timmert al jaren aan de weg, maar brak de laatste 2 a 3 jaar door met rollen in Top Gun: Maverick, Anyone But You, Hit Man en momenteel Twisters.



Powell heeft tijdens de promoronde voor Twisters geen woord gerept over Backdraft, dus het lijkt erop dat het project nog in de vroegste fase van ontwikkeling is.

Serie-pyromaan
De oorspronkelijke film ging over een groep brandweermannen uit Chicago die geteisterd worden door een pyromaan.



De cast was er een om van te smullen: Kurt Russell, William Baldwin, Scott Glenn, Jennifer Jason Leigh, Rebecca De Mornay, Donald Sutherland, Robert De Niro, Jason Gedrick en J. T. Walsh waren allen van de partij.

NieuwsFilm

meest populair