Donald Trump beschoten: 4 films gaan over een aanslag op een Amerikaans president

Donald Trump beschoten: 4 films gaan over een aanslag op een Amerikaans president

Natuurlijk is Shooter het grote voorbeeld, maar er zijn nog meer films over een (moord)aanslag op de Amerikaans president.

Afgelopen weekend werd de wereld opgeschrikt nadat voormalig Amerikaans president Donald Trump werd beschoten tijdens een bijeenkomst. De dader was er duidelijk op uit om de bekritiseerde presidentskandidaat te vermoorden. In films komen er wel vaker aanslagen op Noord-Amerikaanse presidenten voor.

Hieronder vier voorbeelden en er zijn er zeker meer op te noemen. Let op mogelijke spoilers.

Air Force One (1997)
Regie: Wolfgang Petersen | Cast: Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson
Russische en Amerikaanse troepen hebben de handen in elkaar geslagen om generaal Radek uit te schakelen. Hij is een gevaarlijke terrorist die over een groot nucleair arsenaal beschikt waarmee hij de westerse wereld bedreigt. De Amerikaanse president James Marshall keert inmiddels met een speciaal vliegtuig, Air Force One, vanuit Moskou terug naar Washington. Aan boord bevinden zich zijn echtgenote Grace, zijn twaalfjarige dochter Alice en enkele leden van de regering. Maar een handvol terroristen die Radek steunen weten in het vliegtuig binnen te dringen.

Je streamt Air Force One op Disney+.


Shooter (2007)
Regie: Antoine Fuqua | Cast: Mark Wahlberg, Michael Pena, Danny Glover, Kate Mara | Onze recensie
Voormalig huurmoordenaar Bob Lee Swagger leidt een teruggetrokken leven, maar komt weer in actie als hij erachter komt dat er een complot bestaat om de Amerikaanse president te vermoorden. Hij blijkt er te worden ingeluisd en krijgt de schuld van de moordpoging. Hij slaat op de vlucht om de ware moordenaar te vinden.

Je streamt Shooter op Netflix.


Olympus Has Fallen (2013)
Regie: Antoine Fuqua | Cast: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Finley Jacobsen, Dylan McDermott | Onze recensie
Het Witte Huis (codenaam: Olympus) wordt door een terroristische groepering bezet, en de President (Aaron Eckhart) ontvoerd. Voormalig Secret Service agent Mike Banning (Gerard Butler) verkeert toevallig ook in het gebouw. En terwijl zich buiten het Witte Huis de veiligheidsdiensten verzamelen, is het aan Banning om ervoor te zorgen dat de President gered kan worden. Tegelijkertijd moet hij de veiligheidsdiensten up-to-date houden van de situatie in Olympus, en een grotere ramp af zien te wenden.

Je streamt Olympus Has Fallen op Viaplay.


Civil War (2024)
Regie: Alex Garland | Cast: Nick Offerman, Kirsten Dunst, Wagner Moura, Jefferson White | Onze recensie
In de nabije toekomst probeert een groep oorlogsjournalisten te overleven terwijl ze de waarheid rapporteren terwijl de Verenigde Staten op de rand van een burgeroorlog staan.

Je streamt Civil War vanaf 8 oktober op Apple TV+ en andere Video on demand-platformen.



NieuwsFilm

meest populair