Ridley Scott wilde vervolg op zijn scifi-klassieker maken: "Ik had spijt"

Ridley Scott wilde vervolg op zijn scifi-klassieker maken: "Ik had spijt"

De regisseur liet de kans schieten om een 'Blade Runner'-sequel te maken.

Gisteren kwam er nog een artikel langs op FilmTotaal over Ridley Scott, die het spijtig vindt dat hij nooit werd teruggevraagd voor de Alien-franchise. Meer daarover lees je hier. Nu blikt Scott terug op Blade Runner en het vervolg hierop.

In 1982 maakte Scott het cinematografische pareltje Blade Runner. De regisseur liet weten dat de Alien-films zich tamelijk snel opvolgden, maar hij even iets anders nodig had. Hij werd wel gevraagd voor een tweede Blade Runner, maar liet deze kans schieten om te werken aan Alien: Covenant.

Spijt
Niemand minder dan Denis Villeneuve nam het stokje van Scott over, maar toch heeft Scott hier wel spijt van. Zo zegt de regisseur, die later dit jaar Gladiator 2 uitbrengt, nu het volgende: "Ik baal hier wel van... Ik moet wel zeggen dat Denis het heel goed heeft gedaan".

Villeneuve wist hoge ogen te gooien met Blade Runner 2049, maar helaas flopte deze aan de box-office. Als gevolg hiervan lijkt de kans dan ook erg klein dat het nog zal komen van een derde film, al werkt Prime Video wel aan een serie genaamd Blade Runner 2099.

Villeneuve
Villeneuve, eveneens bekend van het Dune-tweeluik, liet zich er ook eerder over uit: "'2049' is een liefdesletter aan de eerste film, maar het is ook veruit een van de lastigste films die ik ooit heb gemaakt. Ik denk dan ook niet dat ik ooit nog een film zal maken in een universum van een andere filmmaker".


"Het komt vandaag de dag nog vaak voor dat ik wakker schrik en tegen mezelf zeg: "Waarom heb je dat gedaan?" Ik ben vaker gevraagd voor soortgelijke projecten, maar wees dit altijd al. Met het Blade Runner vervolg zei ik tegen mezelf: "Het is een groot risico, maar ik ben bereid het allemaal te riskeren"".

NieuwsFilm

meest populair