Ridley Scott nog steeds kwaad om 'Alien'-vervolgfilms: "Ik was niet blij"

Ridley Scott nog steeds kwaad om 'Alien'-vervolgfilms: "Ik was niet blij"

De regisseur werd niet teruggevraagd voor de vele sequels maar werd meteen vervangen.

Ridley Scott heeft de nodige pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Blade Runner, Gladiator en Alien. Ondanks het feit dat laatstgenoemde een groot succes werd en er meerdere sequels volgden, is Scott niet helemaal tevreden hoe dit tot stand kwam.

De inmiddels 86-jarige regisseur staat nu volop in de spotlights vanwege Gladiator 2, waar gisteren nog de eerste officiële foto's van verschenen. De filmmaker geeft dan ook interview na interview en blikt tijdens een recent gesprek terug op de Alien-franchise.

Zonde
Zo begint Scott: "Ik ben degene geweest die twee grote franchises is begonnen. De meeste regisseurs in Hollywood zouden dit niet zo maar loslaten en aan iemand anders overlaten. 'Alien' was echter de tweede film van mijn carrière, 'Blade Runner' mijn derde".

"Ik had destijds dus nog niet veel te zeggen. Ik had strenge partners, die alles al uitgekiend hadden." Wie deze 'partners' zijn zegt Scott niet. Wel heeft hij hier vandaag de dag nog steeds spijt van.

Boos
Na Alien in 1979, volgden Aliens (1986) van James Cameron, Alien 3 (1992) van David Fincher en Alien Resurrection (1997) van Jean-Pierre Jeunet. Scott kwam pas weer terug in 2012 voor Prometheus die hij opvolgde in 2017 met Alien: Covenant.


Scott eindigt: "Ik kwam moeilijk uit de startblokken. Ik had de vervolgen moeten maken op 'Alien' en 'Blade Runner'. Ik werd hier echter nooit voor gevraagd. Dus ja, je kan je wel voorstellen dat ik daar niet erg tevreden over ben..."

NieuwsFilm

meest populair