Marvel geeft meer dan $350 miljoen uit aan 2025-film: niet eens een 'Avengers'-film

Marvel geeft meer dan $350 miljoen uit aan 2025-film: niet eens een 'Avengers'-film

En dat terwijl Disney in 2022 nog aankondigde om de torenhoge budgetten grondig aan te pakken.

Het gaat niet goed achter de schermen bij Captain America: Brave New World. De Marvel-film begon vorige maand met reshoots, waardoor het budget enorm is gestegen.

Volgens een bron bij World of Reel staat de teller van het totale budget inmiddels op 350 tot 375 miljoen dollar. Dat is evenveel als, of misschien zelfs meer dan, het budget voor Avengers: Endgame.

Nieuwe film
De reshoots komen nadat Disney in december scenarist Matthew Orton inhuurde om nieuw materiaal te schrijven. Volgens geruchten was de studio totaal niet tevreden met de film en werd hij ook slecht ontvangen door een testpubliek.

En nu lijkt het erop dat de reshoots lang zullen duren, tenminste tot in augustus. De bron van World of Reel zegt dat het is "alsof ze een hele nieuwe film aan het draaien zijn."

Regisseur en cast
Brave New World wordt geregisseerd door Julius Onah en is de eerste film met Anthony Mackie als Captain America. Ook Harrison Ford, Liv Tyler, Shira Haas en Tim Blake Nelson spelen erin mee.


Een nieuwe toevoeging aan de cast is Giancarlo Esposito, wiens personage in de reshoots al is opgedoken. Esposito is heel open geweest over zijn enthousiasme voor het Marvel Cinematic Universe en zijn rol daarin.

Bob Iger
Het torenhoge budget van de film is verrassend, omdat Bob Iger, de terugkerende CEO van Disney, in 2022 nog beloofde dit probleem bij Marvel aan te pakken. "De kosten zijn enorm omhoog geschoten en [niet] op een draaglijke manier," zei hij toen.



NieuwsFilm

meest populair