Marvel begint aan nieuwe opnames 'Captain America': "Film wordt deels opnieuw opgenomen"

Marvel begint aan nieuwe opnames 'Captain America': "Film wordt deels opnieuw opgenomen"

De camera's draaien weer: dit is hoeveel aanvullende draaidagen de studio heeft ingelast.

Marvel is deze begonnen met aanvullende opnames voor Captain America: Brave New World. Dat meldt The Hollywood Reporter. Ondanks geruchten, blijkt de studio niet heel veel aanvullende draaidagen nodig te hebben om de superheldenfilm bij te schaven.

Volgend jaar keert Anthony Mackie terug als Sam Wilson: voorheen de Falcon en nu Captain America. Brave New World moet een politieke actiethriller worden in lijn met Captain America: The Winter Soldier (2014), door fans vaak genoemd als een van de beste Marvel-films.

Achter de schermen
De reguliere opnames van Brave New World werden begin vorig jaar al afgerond. Vanwege de stakingen van acteurs en scenarioschrijvers in Hollywood duurde het sowieso even voordat Marvel kon beginnen aan het finetunen van de film. In december huurde de studio een nieuwe schrijver in om het script op te poetsen.

Marvel zou 22 dagen hebben ingeroosterd voor heropnames. Deze vinden op dit moment plaats in Atlanta. Ter vergelijking: voor Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) laste de studio 6 weken aan extra draaidagen in.

Gebruikelijk proces
Het is gebruikelijk voor blockbusters om 'reshoots' (heropnames) op te nemen in de planning. Dat is immers het voordeel van een groot productiebudget: je kunt scènes later opnieuw opnemen of geheel nieuwe scènes en verhaallijnen toevoegen.


Er zijn geruchten dat er al meerdere rondes aan heropnames voor Brave New World hebben plaatsgevonden, maar die zijn volgens The Hollywood Reporter niet waar. Julius Onah blijft in de regiestoel. De film moet in februari 2025 in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair