Veelbelovende nieuwe Ridley Scott-film 'Freewalkers' is gecanceld

Veelbelovende nieuwe Ridley Scott-film 'Freewalkers' is gecanceld

De iconische regisseur zou met dit project eindelijk een western gemaakt hebben.

Ridley Scott gaat toch geen western maken. Eerder werd onthuld dat de Napoleon-regisseur zich aan het genre zou wagen, maar die plannen komen nu te vervallen.

De film, die Freewalkers zou heten, was een adaptatie van het boek Wraiths of the Broken Land van S. Craig Zahler. Scott zou zich eraan wagen zodra hij klaar is met Gladiator 2.

Geen sneeuw
Maar volgens costume designer Janty Yates is het nu te laat. "Het is een film [die] zich afspeelt in de sneeuw," zegt ze. "In principe ging de sneeuw weg. Tegen de tijd dat we de film hadden voorbereid, zouden we midden in de zomer aan het filmen zijn."

Ze kan niet zeggen of er nog plannen zijn om de film op een ander moment te maken. "Ik weet niet wat er zal gebeuren," zo gaat ze verder. "We zullen zien. Ik zou het geweldig vinden als het zou gebeuren want het is een prachtig script."

Andere films
Het schema van Scott is druk genoeg. De 86-jarige filmmaker is verbonden aan maar liefst drie verschillende filmprojecten, en in februari werd nog bekend dat hij een biopic zou maken over de Bee Gees.



NieuwsFilm

meest populair