Paramount boekt Ridley Scott als nieuwe regisseur voor nog titelloze 'Bee Gees'-biopic

Paramount boekt Ridley Scott als nieuwe regisseur voor nog titelloze 'Bee Gees'-biopic

Eerst moet 'Gladiator 2' worden afgerond en dan gaat hij meteen door...

Paramount Pictures werkt al geruime tijd aan een biopic over de legendarische popgroep The Bee Gees die halverwege en eind jaren '70 van de vorige eeuw hit na hit scoorden in het disco-genre.

In het begin was Steven Spielberg nog als regisseur erbij betrokken en Bradley Cooper zou de rol van Barry Gibb vertolken. Spielberg werd later vervangen door eerst John Carney en vervolgens Kenneth Branagh.

Oude rot
Ook die zijn inmiddels weer afgehaakt, maar uit nieuwe rapporten blijkt dat de studio nu niemand minder dan de 86-jarige Ridley Scott probeert binnen te halen om de nog titelloze biopic te gaan leiden.

Klassiekers van The Bee Gees zijn Stayin' Alive, How Deep Is Your Love en Night Fever. Gibb zelf is één van de uitvoerende producenten. Over de betrokkenheid van Cooper is al een tijdje niets meer bekend.

Gladiator 2
Scott kwam in beeld nadat vroege testbeelden van zijn aanstaande epos Gladiator 2 indruk maakten op leidinggevenden. In het verleden zou hij het middeleeuwse project Castle Accident maken met de oorspronkelijke 'Bee Gees'-leden, maar dit project kwam nooit van de grond.



NieuwsFilm

meest populair