Deze aangrijpende oorlogsfilm is een van de beste boekverfilmingen van Netflix

Deze aangrijpende oorlogsfilm is een van de beste boekverfilmingen van Netflix

Dit pareltje met Idris Elba is al bijna tien jaar oud.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste oorlogsfilms op de streamingdienst: Beasts of No Nation.

In deze reeks lichten we de ondergewaardeerde pareltjes van Netflix uit, daar zijn er namelijk veel meer van dan je zou denken. We hebben films uit heel wat genres uitgelicht, zoals de horrorfilm Gerald's Game en de western The Ballad of Buster Scruggs. Nu is het de beurt aan een film die van ons een perfecte score kreeg: Beasts of No Nation met Idris Elba.

Verhaal
Volgt de reis van een jonge jongen, Agu (Abraham Attah), die gedwongen wordt om zich bij een groep soldaten aan te sluiten in een fictief West-Afrikaans land.

Terwijl Agu bang is voor zijn commandant (Elba) en veel van de mannen om hem heen, wordt zijn prille jeugd op brute wijze verwoest door de oorlog die in zijn land woedt.

Verfilming
De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Uzodinma Iweala dat in 2005 uitkwam. Regisseur Cary Joji Fukunaga (No Time to Die, True Detective) was al zes jaar bezig met de ontwikkeling van een filmscript gebaseerd op de Sierre Leoonse Burgeroorlog van 1991 tot 2002 voordat hij achter het bestaan van het boek kwam.


Nadat Fukunaga het boek had gelezen, besloot hij dat het het beste perspectief bood: "Ik heb de roman doorgelezen en ik hield van de elegante en beknopte manier waarop Uzodinma Iweala het verhaal vertelde. Ik dacht dat dit de beste manier zou zijn om het onderwerp te betreden."

Pareltje van Netflix
Beasts of No Nation werd onwijs goed ontvangen toen het in 2015 op Netflix verscheen en wordt nog altijd gezien als één van de betere films op de streamingdienst. FilmTotaal-recensent Jim Pedd gaf de film destijds de volle vijf sterren. Zijn recensie lees je hier.


Op Rotten Tomatoes scoorde de film maar liefst 91% bij de critici en 92% bij het publiek. Je bekijkt de film nog altijd op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair