'Godzilla Minus One'-regisseur gaat mogelijk film over Hiroshima maken

'Godzilla Minus One'-regisseur gaat mogelijk film over Hiroshima maken

Wordt dit de film die laat zien wat achterwege werd gelaten in Oppenheimer?

Godzilla heeft de laatste jaren een grote comeback gemaakt, en dat is ook voor een groot deel te danken aan Godzilla Minus One van Takashi Yamazaki. Maar wat wordt de volgende film van de geprezen regisseur?

Volgens een video van anime-producent en filmhistoricus Toshio Okada lijkt daar nu meer duidelijk over te zijn. Okada sprak zich uit over de loopbaan van Yamazaki en het succes van Godzilla Minus One, en liet ook vallen dat Yamazaki's volgende film een live-action versie van Barefoot Gen wordt.

Klassieker in spé?
Yamazaki zelf heeft nog niks losgelaten over zijn volgende project, maar gezien het succes van Minus One zou het ons niks verbazen als er snel een aankondiging wordt gedaan.

En als dit echt een verfilming is van Barefoot Gen, dan kan ons wel eens een geheel nieuwe filmklassieker staan te wachten.

Belangrijke manga
Barefoot Gen wordt gezien als een van een zeer belangrijke mangareeks die de impact van de Tweede Wereldoorlog op Japan in geuren en kleuren laat zien.



We zien hoe de atoombom op Hiroshima het leven van een zes-jarig jochie genaamd Gen Nakaoka voor altijd veranderd.

Meer bekendheid voor Barefoot Gen
De anime-verfilming uit 1980 wordt net zo goed beschouwd als een klassieker, maar is in Europa een stuk minder bekend dan titels als Akira en Ghost in the Shell. Bekijk hieronder een indrukwekkende scène uit Barefoot Gen:



Houd FilmTotaal goed in de gaten voor meer informatie over het volgende project van Takashi Yamazaki.

NieuwsFilm