Tom Holland verprutste zijn auditie voor deze wereldberoemde franchise: "Wat een afgang"

Tom Holland verprutste zijn auditie voor deze wereldberoemde franchise: "Wat een afgang"

De acteur wilde een hoofdrol bemachtigen in 'a galaxy far, far away', maar erg serieus was hij niet...

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat een acteur achter een rol aangaat maar deze misloopt. Soms wordt een auditie ook compleet verprutst. Hier weet Tom Holland ook alles vanaf.

Holland werd al op jonge leeftijd wereldberoemd, voornamelijk vanwege zijn rol als Spider-Man in het MCU. Ondanks dat hij nog tal van andere rollen wist te bemachtigen, verliep dit niet altijd allemaal vlekkeloos. Veel van de films en series waarin hij speelde, waren minder succesvol dan verwacht.

Auditie
Dit betekent echter niet dat Holland het niet probeert. Voordat de acteur voor de Spider-Man rol tekende, had hij zijn zinnen gezet op een andere wereldberoemde franchise, namelijk Star Wars. Holland wilde een van de hoofdrollen spelen in de nieuwe trilogie, namelijk die van Finn.

De acteur liep hier zelfs auditie voor, maar het ging helaas niet zoals gehoopt. Tijdens een recent interview liet Holland zich erover uit: "Het was een ramp... Ik kreeg de slappe lach en kon niet meer stoppen. Dit had te maken met een vrouw die een droid nadeed".

Gemiste kans
Holland vervolgt: "Je kent het gevoel wel, wanneer je eigenlijk niet mag of kan lachen, maar daardoor juist nog meer moet lachen. Bij mij was dat ook het geval, dus ik kon niet echt goed mijn werk doen. Een goede indruk heb ik helaas dan ook niet achtergelaten."


De rol ging uiteindelijk dan ook naar John Boyega, die de rol van Finn maar liefst drie keer op zich nam. Dit was voor de acteur zijn grote doorbrak in Hollywood. Hierna had hij rollen voor het uitkiezen en verscheen hij in andere goed ontvangen films zoals Detroit en Small Axe.

Succes
Als het aan Daisy Ridley ligt, de actrice die als Rey te zien is, keert Boyega ook terug voor de nieuwe trilogie. Ondanks het feit dat Holland een van 's werelds geliefdste superhelden speelt, zal hij het wel jammer vinden dat het nooit kwam van een rol in 'a galaxy far, far away'.



NieuwsFilm

meest populair