'Legend of Zelda'-film wordt gigantisch en zeer trouw aan de games

'Legend of Zelda'-film wordt gigantisch en zeer trouw aan de games

Tom Rothman, baas van Sony Pictures, doet een boekje open over wat we kunnen verwachten van de grootschalige gameverfilming.

Een van de ultieme game-franchises die nog moet worden verfilmd is ongetwijfeld The Legend of Zelda. Gelukkig voor de fans komt die film er nu, zoals eind vorig jaar werd aangekondigd.

We wisten al dat Sony Pictures de film zal maken en dat Wes Ball (Kingdom of the Planet of the Apes) regisseert, maar verder hebben we er nog maar weinig over vernomen.

Trouw aan het bronmateriaal
Tom Rothman, het hoofd van Sony Pictures, heeft nu echter ietsje meer prijsgegeven over wat we kunnen verwachten van de film.

Aldus Rothman: "Zelda is een gigantisch project. We ontwikkelen de film in zeer nauwe samenwerking met bedenker Shigeru Miyamoto. Hij is een waar genie in die wereld en zijn visie is een motivatie voor ons om de film te maken. Kijk maar naar de resultaten van Super Mario Brothers."

Droomproject
Regisseur Ball liet een tijdje geleden ook al weten dat hij niets meer wil dan de fans behagen:



"Ik denk er al heel lang over hoe cool een Zelda-film zou zijn. Ik wil de diepste wensen van mensen vervullen. Ik weet dat het belangrijk is dat we de film serieus aanpakken."

Bijzondere gameverfilming
Daarnaast beschreef Ball dat hij de film wil aanpakken als een live-action Miyazaki-film. En dat brengt natuurlijk een behoorlijke druk met zich mee.

Het is nog niet duidelijk wanneer de opnames van The Legend of Zelda moeten beginnen.

NieuwsFilm

meest populair