DOKU.ARTS festival van start

Vandaag is het DOKU.ARTS International Festival for Films on Art van start gegaan in het Filmmuseum van Amsterdam. Tot 8 juni draaien er documentaires over de meest uiteenlopende kunstdisciplines: van literatuur en muziek tot beeldende kunst en cinema. Festivalleider Andreas Lewin richtte het festival in 2006 op om de zogenaamde ‘kunstdocumentaire’ bij een groter publiek bekend te maken. Tweemaal eerder vond het festival plaats in Berlijn, en dit jaar dus in Amsterdam.

DOKU.ARTS is tevens een initiatief van Sandra den Hamer, de nieuwe directeur van het Filmmuseum. Zij hoopt hiermee het festival de mogelijkheid te geven ook in de toekomst verder uit te kunnen groeien. Mede om die reden heeft het festival een groot aantal filmmakers uitgenodigd om te spreken over hun film.

De kleine dertig films die vertoond worden geven een divers beeld van de kunstenaar. Zo heeft DOKU.ARTS een documentaire over gevierd filmmaker Hou Hsiao-Hsien op het programma staan en is er een special over de Amerikaanse schrijver Graham Greene. Een uniek retrospectief over de Franse filmgod Maurice Pialac is een aanrader voor de liefhebber. Voor het volledige filmoverzicht kun je kijken op de officiële website:
www.doku-arts.com.

Het festival duurt van 4 tot 8 juni en vindt plaats in Filmmuseum Amsterdam.



NieuwsFilm

meest populair