Ben je een fan van plottwists? Dan moet je deze ijzersterke thriller met Sam Rockwell zeker kijken

Ben je een fan van plottwists? Dan moet je deze ijzersterke thriller met Sam Rockwell zeker kijken

Niet alleen is de acteur top in 'Moon', het is ook het fantastische regiedebuut van Duncan Jones.

Als je de naam Sam Rockwell hoort, denk je waarschijnlijk meteen aan Three Billboards Outside Ebbing, Missouri, waar hij zeer verdiend een Oscar voor won. De acteur heeft echter nog meer moois gemaakt, zoals Moon.

Rockwell heeft al vaker aangetoond een top acteur te zijn. Denk bijvoorbeeld maar aan The Green Mile en The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford. In Moon zet hij echter een unieke prestatie neer.

Verhaal
Niet alleen speelt hij hierin een dubbelrol, hij is ook zowat de enige acteur in de hele film. In Moon van regisseur Duncan Jones kruipt Rockwell in de huid van de astronaut Sam Bell, die al drie jaar lang op de maan woont.

Hij leeft daar een eenzaam bestaan en heeft maar nauwelijks contact met zijn gezin. Zijn enige maatje aan boord is Gerty (ingesproken door Kevin Spacey), een robot. Sam begint zich minder goed te voelen en krijgt bijna een fataal ongeluk.

Dubbel
Bij zijn terugkeer naar het basisstation komt hij oog in oog te staan met een tweede, jongere en gewelddadigere versie van zichzelf. Deze beweert dat hij daar is om hetzelfde driejarige contract uit te dienen. Vanaf dan begint de strijd om erachter te komen wie de 'echte' Sam is en wat er aan de hand is.


Er zijn meer dan genoeg films waar een grote plottwist in verwerkt zit, maar Moon gaat veel verder. Telkens wanneer we denken te weten hoe de vork in de steel zit, neemt de film een onverwachte wending. Ondanks de vele wendingen, blijft de film duidelijk en goed te volgen

Ontvangst
Het onwijs sterke regiedebuut van Jones werd dan ook uitstekend onthaald. Op IMDb scoort deze bijvoorbeeld een 7,8 en op Rotten Tomatoes weer een 90%.


Zo staat er in de 4,5/5 sterrenrecensie op FilmTotaal: "Niets is zo simpel als het lijkt in deze zeer onderhoudende en subtiele scififilm". Interesse in dit pareltje? Kijk deze dan nu op de streamingdienst Prime Video!

NieuwsFilm

meest populair