In 2005 besloot de wereldberoemde Spielberg zich op het klassieke verhaal van H.G. Wells te storten. Spielberg wist hoge ogen te gooien met zijn War of the Worlds-verfilming, die over het algemeen goed werd ontvangen.
Verhaal
De hoofdrol in de film is weggelegd voor niemand minder dan Tom Cruise, die in de huid kruipt van Ray Ferrier. Samen met zijn kinderen probeert hij te overleven te midden van een invasie van buitenaardse wezens.
De blockbuster werd geprezen voor de spannende actiescenes en de dreigende sfeer die hierbij komt kijken. Er was echter wel een aspect dat filmcritici en diverse bioscoopgangers niet zo konden appreciëren en dat was het slotstuk zelf.
Einde
Het laatste deel van de film eindigt volgens velen erg abrupt en was voor sommigen zelfs teleurstellend. Meerdere kijkers lieten weten dat de laatste momenten van de film niet in lijn liggen met de opbouw van de spanning en de emotionele investering die gedurende de hele film zo zorgvuldig werd opgebouwd.
De constante dreiging van de buitenaardse wezens wordt tijdens de laatste scène in een keer enigszins uit het niets opgelost, waardoor de nodige mensen achterbleven met een gevoel van onvoldaanheid. Het einde voelde volgens hen geforceerd aan.
Anders
Dat was echter niet het enige punt van kritiek over het eind. De film week namelijk behoorlijk veel af van het originele bronmateriaal, waarin Wells besluit te gaan voor een open einde.
Spielbergs War of the Worlds mag dan wel heel vermakelijk zijn, het wordt hierdoor wel gezien als een gefaalde boekverfilming.