Kidman = Dusty Springfield

Vorige keer dat Nicole Kidman de hoofdrol speelde in een film waar Michael Cunningham de hand in had (The Hours) won ze een Oscar. Geen wonder dat ze graag nog een keer met hem wil samenwerken. Ze zal ook dit keer weer een echt persoon spelen. In The Hours speelde ze schrijfster Virginia Woolf. Nu gaat ze, in een door Cunningham geschreven biopic, zangeres Dusty Springfield spelen.

Kidman zal de film ook produceren. Het enige probleem is dat er nóg een film over Dusty Springfield gemaakt wordt. Kristen Chenoweth (die veel ervaring op Broadway heeft, en ook o.a. in de serie Pushing Daisies te zien is) zal Dusty in die film spelen. Jessica Scharzer zorgt voor het script.

Vaak, als er twee projecten over precies hetzelfde zijn, trekt een van de partijen zich terug. Zo is er nooit iets van Baz Luhrman's film over Alexander de Grote, met Leonardo diCaprio in de hoofdrol, gekomen, omdat Oliver Stone eerder kon begonnen met zijn film met Colin Farrell als de Macedonische heerser. Als beide films toch worden gemaakt, zoals bij Capote en Infamous, trekt de later uitgekomen film vaak aan het kortste eind. We zullen zien hoe deze competitie afloopt, en welke Dusty het wint.



NieuwsFilm

meest populair