Deze beelden tonen aan dat een AI-film in de nabije toekomst mogelijk is

Deze beelden tonen aan dat een AI-film in de nabije toekomst mogelijk is

De voorspelling van 'Avengers: Endgame'-regisseur Joe Russo komt steeds dichterbij.

Artificial intelligence (AI) is het tegenwoordig helemaal. Het lijkt alsof we het vandaag de dag niet meer weg kunnen denken. Toch is het in de filmwereld nog niet zo impactvol gebleken, ondanks angsten van de acteurs- en schrijversvakbonden in Hollywood.

Het enige dat we tot nog toe gezien hebben is de toepassing op reclame door Coca Cola, en daarnaast blijft AI een belangrijk plotpunt spelen in blockbusters zoals Mission Impossible en The Creator. Meer dan dat is echter uitgebleven.

Tot nu
Maar daar komt nu verandering in. Gebruiker MinChoi op X heeft namelijk een aantal voorbeelden geplaatst van filmpjes die met behulp van AI zijn gemaakt, onder de noemer "AI gaat Hollywood verstoren."

In de filmpjes, die je hier kunt vinden, zien we alles van natuurlandschappen tot robots en beeldschone vrouwen. Eén treffend voorbeeld toont zelfs een heuse veldslag compleet met stofwolken en olifanten.

De Russo's
Beelden als deze brengen de voorspelling van Avengers: Endgame-regisseur Joe Russo wel heel dichtbij. Hij verwachtte binnen twee jaar een volledig met AI-gemaakte film.



NieuwsFilm

meest populair