Met Artificial Intelligence heb je straks zelf de hoofdrol in een film, game of tv-serie

Met Artificial Intelligence heb je straks zelf de hoofdrol in een film, game of tv-serie

Bekende regisseurs nu al bezig met wat de toekomst wordt.

De wereld om ons heen gaat (heel snel) weer een grote nieuwe stap zetten. Na het internet, de mobiele telefoon en naderende digitale (de)centrale valuta gaat artificial intelligence heel wat teweeg brengen.

Open AI maakt kennis namelijk een heel stuk toegankelijker dan Google dat nu doet en toepasbaarder dan het gemiddelde menselijk brein voor mogelijk houdt. De vraag is hoe we oplossingen als ChatGPT gaan gebruiken. In de entertainmentwereld zijn er al realistische ideeën voldoende.

Films door AI
Een aantal weken geleden plaatsten we op FilmTotaal een commercial van Coca-Cola die deels gemaakt is door kunstmatige intelligentie. De reclamevideo is een demonstratie van wat er in de entertainmentindustrie mogelijk is met AI.


Bekijk hier de video 'Coca-Cola® Masterpiece' van Coca-Cola

Avengers: Endgame-regisseurs Anthony en Joe Russo spraken met Collider en Epic Games' CCO Donald Mustard over de toekomst van AI in Hollywood.

Zelf de hoofdrol
Joe Russo zei dat hij binnen twee jaar een compleet door AI-gemaakte film verwacht. Hij gaf aan dat hij in het bestuur zit van enkele AI-bedrijven en dat er veel ideeën zijn over hoe AI ingezet kan worden voor games, films en tv-series.

"Hé, ik wil een film met mijn eigen fotorealistische avatar en de fotorealistische avatar van Marilyn Monroe in de hoofdrol," zei Russo. En ik wil dat het een romkom wordt omdat ik een zware dag heb gehad, met een geloofwaardig verhaal en met dialogen die mijn stem nabootsen."

Word Doctor Strange
Ook Mustard denkt dat we niet ver verwijderd zijn van het moment dat je een AI-televisie hebt die je allerlei - voor nu ondenkbare - dingen kunt vragen.

"'Maak Doctor Strange van me'. Het kan je uploaden en je in realtime verwisselen, direct..." aldus Mustard die aangeeft dat het niet ondenkbaar is dat straks iedereen games kan maken voor een onvoorstelbare kwaliteit.

Ready Player One
"Ik ken de tijdlijn niet, maar ik denk niet dat het super ver weg is," merkt een van de Russo's op. De stap naar de Metaverse is vervolgens snel gezet. Ben je Ready Player One?



NieuwsFilm

meest populair