Deze Nederlandse acteur zit volgend jaar in 3 Hollywood-films

Deze Nederlandse acteur zit volgend jaar in 3 Hollywood-films

In films als Ghosted, Black Adam, Aladdin en The Old Guard was de Hagenees Marwan Kenzari te zien.

Heel veel horen we niet over de Nederlandse acteur Marwan Kenzari. Toch blijft hij opvallende rollen scoren in grote en kleine Hollywood-films. In 2024 zien we hem in maar liefst drie nieuwe producties.

De 40-jarige Hagenees startte in 2008 met een bijrol in de serie Flikken Maastricht en Het zusje van Katia en Loft. Vervolgens speelde hij in bekendere Nederlandse producties als Rabat, Wolf en Lucia de B.. Daarnaast speelde hij in meerdere afleveringen van de misdaadserie Penoza.

Collide
Zijn eerste Hollywoodrol had hij in de actiefilm Collide uit 2016 met grote namen als Nicholas Hoult, Felicity Jones, Anthony Hopkins en Ben Kingsley. Een jaar later had hij rollen in Ben-Hur en The Promise.

Via rollen in Murder on the Orient Express en The Mummy in 2017 had hij zijn opvallendste rol tot op heden in Disney's Aladdin uit 2019. Hij speelde daarin de slechterik Jafar. In 2020 was hij te zien naast Charlize Theron in The Old Guard en in 2022 naast Dwayne Johnson in Black Adam.

Toekomst
Dit jaar zagen we Kenzari alleen in de actiefilm Ghosted met Chris Evans en Ana de Armas, maar volgend jaar zien we hem in minimaal drie Hollywoodfilms, namelijk The Old Guard 2, de historische film The Return met Ralph Fiennes en Juliette Binoche en de romkom Any Other Night van de Nederlandse regisseur Michiel ten Horn.


Overigens is Kenzari Nederland niet vergeten. Hij speelde in 2020 nog in de sterke oorlogsfilm De Oost. Hierin was hij te zien als de dodelijke Raymond 'The Turk' Westerling, zoals te zien in bovenstaande clip.

Bekijk de afbeeldingOok interessant voor jou
De rijkste Nederlandse acteur is schatrijk en acteert al jaren niet meer


NieuwsFilm

meest populair