De rijkste Nederlandse acteur is schatrijk en acteert al jaren niet meer

De rijkste Nederlandse acteur is schatrijk en acteert al jaren niet meer

Reinout Oerlemans is de rijkste Nederlandse acteur met een vermogen van 165 miljoen euro, vergaard met zijn productiemaatschappij Eyeworks.

In Nederland lijken de bedragen in de filmindustrie iets lager te liggen dan in Hollywood. Toch kan een Hollandse acteur een prima inkomen hebben met acteren. Veel sterren zullen echter niet praten over hun salaris.

Toch weet Quote 500 het inkomen van een aantal Nederlanders in de showbusiness te achterhalen. Sommigen moeten immers door andere werkzaamheden hun vermogen wel wettelijk zichtbaar maken. Hier bij Quotenet wordt duidelijk dat de rijkste Nederlandse acteur Reinout Oerlemans is.

Steeds verder reiken
Reinout Oerlemans raakte in de jaren 90 bekend door de populaire soapserie Goede Tijden Slechte Tijden. Hij werd daarna presentator en presenteerde programma's als Wedden Dat en Idols. Ook regisseerde hij films en was hij te zien in All Stars en New Kids Turbo.

Maar eigenlijk acteert hij al jaren niet meer serieus. Zijn enorme vermogen van 165 miljoen euro vergaarde de 52-jarige met zijn productiemaatschappij Eyeworks. Die onderneming maakte hem een 'selfmade millionaire'. Met dat geld investeerde hij weer in pandjes in Amsterdam en in Amerika.

Schat-hemeltje-rijk
En dat maakte hem weer schatrijk, want met geld kun je goed geld maken. Zo kocht hij een villa in Los Angeles voor 21 miljoen Amerikaanse dollar. Na de renovatie kocht muzikant The Weeknd het huis voor 70 miljoen. Meer over Reinout - en die villa - staat hieronder in de YouTube-video van Show News.



NieuwsFilm

meest populair