De 4 veruit beste oorlogsfilms van 2023 zijn...

De 4 veruit beste oorlogsfilms van 2023 zijn...

Het blijft uiteraard lastig kiezen, maar deze vier oorlogsfilms uit 2023 zijn wel erg goed.

Er verschenen dit jaar heel wat oorlogsfilms. En dan niet alleen films die zich afspelen tijdens of rondom de Tweede Wereldoorlog. Hieronder vind je de vier beste oorlogsfilms die dit jaar verschenen. Hopelijk stemmen deze een beetje overeen met jouw favoriete films in het geliefde genre.

1. Oppenheimer
Regie: Christopher Nolan | Cast: Cillian Murphy, Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr. | Onze recensie
J. Robert Oppenheimer, een brillante wetenschapper, staat aan het roer van het strikt geheime Manhattanproject. Onder de betrokkenen bevindt zich de Hongaarse wetenschapper Edward Teller, de uitvinder van de waterstofbom. Oppenheimer, ondanks dat hij getrouwd is met Katherine, onderhoudt een buitenechtelijke relatie met Jean Tatlock, een lid van de Communistische Partij. De regering ziet haar als een potentieel risico voor de Amerikaanse nationale veiligheid. Oppenheimer is uiteindelijk de persoon die de atoombom tot stand brengt.


2. Napoleon (2023)
Regie: Ridley Scott | Cast: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Rupert Everett | Onze recensie
Een intiem inkijkje in de oorsprong van de Franse militaire leider en zijn snelle opmars tot keizer. Centraal in het verhaal staat Napoleons meeslepende en grillige relatie met zijn vrouw en ware liefde, Josephine.


3. The Covenant (2023)
Regie: Guy Ritchie | Cast: Jake Gyllenhaal, Dar Salim, Sean Sagar, Jason Wong | Onze recensie
'The Covenant' volgt sergeant John Kinley tijdens zijn laatste dienstplicht in Afghanistan. Tijdens de dienst staat John onder andere in nauw contact met een lokale tolk, Ahmed genaamd. Wanneer de eenheid in een hinderlaag wordt gelokt, zijn John en Ahmed de enige overlevenden. Ahmed zal zijn leven moeten riskeren om een zwaargewonde John over kilometers slopend terrein in veiligheid te brengen.


4. Wil
Regie: Tim Mielants | Cast: Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Kevin Janssens | Onze recensie
1942. Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in het bezette Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in de stad. Tegelijk steunen ze het verzet. Temidden van chaos en geweld bloeit ook de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode's zus Yvette. Een schizofrene cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?



NieuwsFilm

meest populair