Deze 5 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 5 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere de nieuwe film van de legendarische Hayao Miyazaki.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

The Boy and the Heron (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Hayao Miyazaki | Cast: Soma Santoki, Masaki Suda, Aimyon, Yoshino Kimura, Jun Kunimura | Onze recensie
Een jonge jongen genaamd Mahito, verlangend naar zijn overleden moeder, waagt zich in een wereld die wordt gedeeld door de levenden en de doden. Daar komt de dood tot een einde en vindt het leven een nieuw begin. Een semi-autobiografische fantasie uit de geest van Hayao Miyazaki.



The Wolf of Wall Street (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Jonah Hill, Margot Robbie, Matthew McConaughey | Onze recensie
The Wolf of Wall Street is tien jaar oud, en dat moet gevierd worden! De film keert deze week daarom terug naar de bioscoopzalen. De film is gebaseerd op de succesvolle autobiografie van Jordan Belfort en gaat over Belforts spectaculaire succes en even spectaculaire ondergang op Wall Street, zijn flamboyante levensstijl en tumultueuze privé-leven, dat werd gedomineerd door een verslaving aan drugs en alcohol.



In the Land of Saints and Sinners (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Lorenz | Cast: Liam Neeson, Ciarán Hinds, Kerry Condon, Jack Gleeson | Onze recensie
De huurmoordenaar Finbar besluit een punt achter zijn bloederige carrière te zetten. Hij vertrekt naar een afgelegen Iers dorp om officieel met pensioen te gaan. Daar raakt Finbar echter verwikkeld in een dodelijk kat-en-muisspel met een drietal wraakzuchtige terroristen. Hij wordt vervolgens gedwongen te vechten voor verlossing na een leven vol zonden, maar welke prijs is hij bereid te betalen?



Dearest Fiona (2023)
Bekijk de afbeeldingRegie: Fiona Tan | Onze recensie
Een stem buiten beeld leest brieven voor van een vader aan zijn dochter. Ondertussen worden archiefbeelden uit het Nederland van de 20ste eeuw getoond. De film toont het dagelijks leven en vooral het zware werk dat slechts langzaam door machines wordt vergemakkelijkt. Fiona Tan onderzoekt op ontroerende wijze welke mogelijkheden ontstaan wanneer beeld en geluid uiteenlopen.



The Virgin Suicides (1999)
Bekijk de afbeeldingRegie: Sofia Coppola | Cast: James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett
In een rustig en conservatief stadje in het Amerika van de jaren '70, leefden de vijf mysterieuze Lisbon-zusjes. Als een van de meisjes zelfmoord pleegt, haalt zij met deze daad het leven van haar hele familie overhoop. Meer en meer sluit de familie zich af van de buitenwereld, totdat de meisjes hun huis niet meer uit mogen, en de situatie volkomen escaleert. Sofia Coppola's meesterlijke film keert nu terug naar de bioscopen in prachtig 4K!



NieuwsFilm

meest populair